Budget

Budgettet er virksomhedens køreplan, der sætter tid og tal på målsætningen og beskriver de økonomiske muligheder og ønsker for en kommende periode. Denne information fortæller kort om formålet med budgettering.

Overvejelser

I lighed med et lovbefalet årsregnskab med historiske data bør virksomheden udarbejde et budget med økonomiske beregninger for det kommende år, nedbrudt på relevante perioder. Budgettet skal således være udtryk for de handlinger/planer, virksomheden ønsker og har mulighed for at realisere i det kommende regnskabsår – eller endda længere ude i fremtiden.

Budgettering er ledelsens overordnede og vigtigste økonomiske styrings værktøj og ved udarbejdelsen øges kendskabet til virksomhedens muligheder inden for det valgte forretningsområde. Samtidig har ledelsen yderligere mulighed for at stramme op eller igangsætte nye idéer.

I budgetproceduren er det muligt at styre og at fokusere på knappe ressourcer som f.eks. likviditet og medarbejderkapacitet. Med budgetterne kan virksomhedsledelsen endvidere formidle økonomiske og tillidsskabende oplysninger til interessegrupper.

Primære områder:

  • Budgettets bestanddele  ​
  • Forskellige virksomhedstyper
  • Budgetopfølgning og rapportering ​
  • Simulering og hjælpeværktøjer

Kontakt os for at høre mere eller indhent allerede i dag et tilbud, så du hurtigt kan få overblikket.

 


Få et tilbud nu

​Få styr på din økonomi, sammensæt dit behov for regnskabshjælp her. Du vil modtage et tilbud inden 24 timer - prisen er for et helt år.

Indhent tilbud