Kontantforbuddet skærpes

Fra 1. juli 2021 er kontantforbuddet blevet skærpet.

Erhvervsdrivende må indtil 30. juni 2021 modtage kontanter som betalingsmiddel med op til 49.999 kr. Men fra den 1. juli 2021 er dette beløb nedsat til 19.999 kr.

Hvidvaskloven er årsagen til ændringen. I begrænsningen af risikoen for hvidvask, står der i loven at det er ulovligt at modtage 20.000 kr i kontanter, derfor er 19.999 kr. det højeste beløb du som erhvervsdrivende må modtage kontant.

Det er din pligt som erhvervsdrivende at være opmærksom på dette og informere dine medarbejdere, som i deres job modtager kontanter. En overtrædelse vil medføre bøde. Bøden for overtrædelse er som udgangspunkt 2% af de beløb over kontantgrænsen – dog mindst 10.000 kr.

Brancher som primært oplever store kontantbetalinger er guldsmede, tv-forhandlere, bilforhandlere og detailbutikker, der handler med varer af høj værdi. Er der en handel som overstiger beløbsgrænsen og kunden ønsker at betale kontant, må beløbet over 19.999 kr. betales ved bankoverførsel, kortbetaling eller tilsvarende transaktion.

Reglerne er pr. handel, dvs. hvis en kunde køber et guldur til 15.000 og smykker for 12.000, så ses det som en sammenhængende handel. Hvis det havde været to kunder eller to uafhængige handler, så kunne der modtages kontanter for både gulduret og smykkerne, da beløbene er under 19.999 kr.

    Kontakt os i dag

    Har du brug for svar på et eller flere spørgsmål?

    Indtast dine oplysninger samt besked i formularen herunder og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.